Brexit ja työttömyysturva

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
TracyT

Brexit ja työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja TracyT » 11 Touko 2021, 17:27

Mieheni on Iso-Britannian kansalainen, minkä vuoksi hänen on täytynyt hakea uutta oleskeluoikeutta Suomessa Brexitin vuoksi, mutta ei voi hakea erosopimuksen mukaista pysyvää oleskeluoikeutta koska hän on ollut työtön useita vuosia eikä tämän vuoksi täytä sopimuksen mukaisia edellytyksiä. Hän voi kuitenkin hakea pysyvää oleskelulupaa koska hän on asunut Suomessa EU-rekisteröinnillä yli neljä vuotta.

Maahanmuuttoviraston nettisivuilla sanotaan, että hän voi jatkaa työskentelyä Suomessa hakemuksen käsittelyn ajan, jos hänen aikaisemman oleskeluluvan voimassaolo ei ole loppunut. Koska oleskeluluvan saaminen voi kestää 8-10 kuukautta, ja hänen aikaisempi oleskelulupansa oli EU-rekisteröinti, voiko hän pysyä työttömänä työnhakijana hakemuksen käsittelyn ajan ja hakea töitä, vai onko hänen EU-rekisteröintinsä antama oleskelulupa loppunut ja tämän vuoksi hän ei voisi hakea töitä ennen uuden oleskeluluvan saamista?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:16243
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Brexit ja työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 12 Touko 2021, 10:11

Hei TracyT!

Suosittelen etsimään näihin asioihin vastauksia suoraan Te-palveluista jossa asia tutkitaan työvoimapoliittista lausuntoa varten.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi