Nollasopimuksen irtisanominen ja uusi kokopäivätyö

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
apuaaapuaa

Nollasopimuksen irtisanominen ja uusi kokopäivätyö

Lukematon viesti Kirjoittaja apuaaapuaa » 10 Joulu 2018, 13:48

Hei!
Lähestyisin teitä tämmöisellä ongelmalla: Olen vuokratyöfirmassa tarvittaessa töihin kutsuttavana, ja koko ajan olen ollut myös työnhakijana. Tilanne on kuitenkin se, että vuoroja ei ole ollut kuin muutama silloin tällöin, mikä turhauttaa. Hain täysipäiväistä työpaikkaa ja sain kutsun haastatteluun. Jos saan tuon työpaikan, niin minun täytynee irtisanoa itseni vuokrafirmasta. Minua kuitenkin ymmärtääkseni koskee kahden viikon irtisanomisaika, kun työsuhde on kestänyt alle vuoden, eikö? Miten tältä ajalta sitten työttömyysturvan suhteen toimitaan, tuleeko minulle karenssi jos vaihdan firmaa?

Huolestuttaa lähinnä se, että millä kuljen uuteen työpaikkani ennen ensimmäistä palkkapäivää, jos en saakaan työttömyysturvaa esimerkiksi irtisanomisajalta.

Avatar
Vieras

Re: Nollasopimuksen irtisanominen ja uusi kokopäivätyö

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Joulu 2018, 15:58

Moi

Ensinnäkin, kun olet irtisanoutunut ja siinä on irtisanomisaika jokaiselta työpäivältä kuitenkin pitää maksaa palkka. Jos et ole töissä, siitä harvemmin maksetaan palkkaa.

Tuosta karensista. Jos saat kokopäivä työn, se on ilman muuta hyväksyttävä syy lopetaa "keikka työ". Karensin päättää työkkäri. Lisä tietoa asiasta löytyy täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhak ... index.html

Koeta säästää sen verran rahaa että pääset töihin kulkemaan. Oletko kuullut liikkuvuusavustuksesta? Siitä löytyy lisä tietoa täältä: https://www.kela.fi/liikkuvuusavustus

Haastattelu matkoistakin voit hakea työkkäristä avustusta. Lisä tietoa löytyy täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikois ... index.html

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:13209
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Nollasopimuksen irtisanominen ja uusi kokopäivätyö

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 13 Joulu 2018, 10:47

Hei apuaaapuaa!

Irtisanomisaikaan liittyen voit olla yhteydessä omaan työnantajaasi tai ammattiliittoon ja tiedustella asiaa sieltä tarkemmin.

Te-palvelut antavat kelalle lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Karenssiin liittyen voit olla yhteydessä te-palveluihin.

Tarvittaessa voit hakea perustoimeentulotukea.

Ystävällisesti
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi