Sairasloma

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Tyotonkotona

Sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Tyotonkotona » 10 Joulu 2018, 20:01

Olen työtön kotiäiti ja sain juuri kuukauden sairaslomaa keskenmenosta. Miten toimin? Ensi viikolla tulee taas tehdä ilmoitus työttömyyspäivistä. Sinnekö merkkaan sairaslomapäivät? Menetänkö siltä ajalta työmarkkinatuen ja tuleeko minun hakea erikseen jotain sairaslomarahaa tältä ajalta?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:13188
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 12 Joulu 2018, 10:44

Hei Tyotonkotona!

Koska sairauslomasi kestää pidemmän aikaa, sinun kannattaa hakea sairauspäivärahaa. Kun sairauslomasi kestää yli 10 arkipäivää (=sairauspäivärahan omavastuuaika, joka on sairastumispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää), voit saada sairauspäivärahaa.

Työttömyysturvaa voidaan maksaa sinulle sairauspäivärahan omavastuuajalta, ja jos työnhakusi on voimassa, niin myös mahdollisesti ajalta, kun odotat päätöstä sairauspäivärahasta.

Sinun pitää toimittaa ilmoitus työttömyysajasta, jotta Kela voi maksaa sinulle työttömyysturvaa sairauspäivärahan omavastuuajalta, jos et ole vielä saanut päätöstä sairauspäivärahasta. Merkitse sairauspäivät työttömyysajan ilmoitukseen.

Sairauspäivärahasta voit tiedustella tarvittaessa tarkemmin Kysy sairausajan etuuksista -palstalla: viewforum.php?f=43

Voimia ja paranemisia sinulle
Marika | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi