Aviopuolison firmassa töissä, ansiosidonnainen

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Belgarion
Viestit:6
Liittynyt: 14 Marras 2014, 16:23

Aviopuolison firmassa töissä, ansiosidonnainen

Lukematon viesti Kirjoittaja Belgarion » 22 Tammi 2022, 17:55

Hei,

kun on puolison firmassa töissä, niin luin, että työviikkoja pitää olla tuplamäärä normaaliin nähden ja muussa työssä olemisen viikkoja ei voi mitenkään summata yhteen puolison firmassa tehtyjen viikkojen kanssa millään laskukaavalla.

Entä miten käy, jos on töissä aviopuolison firmassa siten, että ero on vireillä sekä asumme jo erillämme. Lasketaanko tämä myös puolison firmassa tehdyksi lainsäätäjän mielestä vähempiarvoiseksi työksi? Tällöin emme kuulu enää samaan ruokakuntaan, mutta ansiosidonnaisen yhteydessä en löytänyt käytettävän termiä ruokakunta, ja siksi tilanne mietityttää.

Avatar
Belgarion
Viestit:6
Liittynyt: 14 Marras 2014, 16:23

Re: Aviopuolison firmassa töissä, ansiosidonnainen

Lukematon viesti Kirjoittaja Belgarion » 22 Tammi 2022, 18:14

Otsikossa lukeekin, että liittyen ansiosidonnaiseen. Eli kyse siis viikoista, jotka lasketaan mukaan työssäoloehdon täyttymiseen.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:17197
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Aviopuolison firmassa töissä, ansiosidonnainen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 26 Tammi 2022, 14:56

Hei Belgarion!

Kuten pohditkin, niin yrittäjän perheenjäsen, joka ei omista osuutta yrityksestä voi täyttää palkansaajan työssäoloehdon, kun hän on edellisen 28 kuukauden aikana ollut vähintään 52 viikkoa työssä. Tästä poikkeavasta työssäoloehdon laskennasta kerrotaan tarkemmin Kelan verkkosivuilla:

www.kela.fi/mika-on-tyossaoloehto

Sinun tilanteessasi teitä ei pidetä työttömyysturvalain kannalta enää puolisoina ja perheenjäseninä avioeron vireilläolosta lähtien. Jos olet kuitenkin hakemassa ansiosidonnaista päivärahaa etkä Kelan työttömyysturvaa, sinun kannattaa selvittää asiaa tarkemmin vielä suoraan työttömyyskassastasi. ​

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela