Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 29 Touko 2017, 08:34
Hei Jonspana!

Mikäli sinulla omaehtoiset opinnot jatkuvat syksyllä ja lausunto on voimassa kesän yli, olet oikeutettu kesäloman ajalta työttömyysetuuteen.

Työttömyysajan ilmoitukseen kirjaat viikonlopuille "työtön" ja koulun virallisille loma-ajoille maanantaista perjantaihin "loma".


Terveisin
Saija | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Zainkel 14 Heinä 2017, 13:04
Hei!

Mitenkäs sitten meillä, joilla ei ole loma-aikoja mutta ei myöskään opintoja/työharjoittelua kesän aikana (AMK -opinnot)?

Tuleeko silloin kaikkiin päiviin laittaa työtön, vai ilmoitetaanko ne silloinkin lomana?
Lausunto on voimassa 31.08.2017 asti.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 17 Heinä 2017, 14:43
Hei Zainkel!

Mikäli omaehtoisissa opinnoissasi ei ole virallista loma-aikaa, voit merkitä myös kesäajan merkinnällä "Koulutuksessa/opiskellut", vaikka varsinaista opiskelua ei tänä aikana olisikaan.

Terveisin
Tuomas | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 06 Tammi 2018, 19:52
Entäs jos kesätyö on 3-4 kk palkallista harjoittelua, josta tulee opintopisteitä? Palkka on sen verran iso, ettei soviteltuun ole oikeutta. Onko se silloin kesätyö (keskeytetään työttömyysetuuden päivien kuluminen) vai työttömyysetuudella tuettu kuukausi, vaikka tosiasiassa ei saisikaan työttömyysetuutta ko. ajalta? Ja niitä varsinaisia loma-aikoja ei ole.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 09 Tammi 2018, 15:28
Hei Vieras!

Jos kyseessä on kokoaikainen työ, eikä soviteltuun työttömyysetuuteen ole oikeutta, niin työttömyystuen maksaminen lakkautetaan työn ajalle. Voit työttömyysajan ilmoituksessa ilmoittaa työn alkamisajankohdan. Kun työ loppuu, niin voit hakea etuuden takaisin voimaan.

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 02 Touko 2018, 09:59
Hei!

TE-palvelut seuraa opintojesi etenemistä omaehtoisten opintojen aikana. Neuvoisin olemaan sinne yhteydessä ja keskustelemaan asiasta.

Keväisin terveisin
Katariina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 17 Touko 2018, 16:54
amkopis kirjoitti:Entäs kun opiskelee omaehtoisesti ammattikorkeakoululla ja näin kesällä ei ole koulu tai harjoittelu/työpaikka, eikä sen takia saa opintopisteet. Sopimuksessa on, että noin 5 op/kk tarvii olla.


Käsittääkseni keskimäärin 5op/kk riittää, eli periaatteessa riittää jos olet suorittanut esim. 30.6.18 mennessä 6 x 5op eli 30 op. Suoritukset voi olla vaikka 15.5. mennessä tehtyjä. Samoin syyslukukaudella jos teet taas 6 x 5op eli 30 op puolen vuoden aikana, ei loma-ajoilla ole väliä.
Vastaa