TIETOSUOJA

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

Re: TIETOSUOJA

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 27 Loka 2020, 10:26

Pilviin kirjoitti:
04 Kesä 2019, 12:07
Tietoa kerrytetään Kantaan yhä enemmän...
http://www.kanta.fi/web/guest/jarjestel ... uaikataulu
... ja tapahtuneista tietosuojaloukkauksista kerrotaan mediassa jatkuvasti.

Kannattaa muistaa, että omien tietojen tarpeettoman luovuttamisen muille kuin omaan hoitoon osallistuville voi helposti kieltää kantapalveluissa kohdassa "SUOSTUMUS JA KIELLOT"
http://www.sosteri.fi/wp-content/upload ... ominen.pdf
Kuten Vastaamon tapaus on osoittanut, niin arkaluontoisten järjestelmien tietosuojassa voi esiintyä puutteita, eikä kaikkia ongelmia aina saada korjattua ajoissa ennen kuin vahinko on jo tapahtunut.

Avatar
Vieras

Re: TIETOSUOJA

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Marras 2020, 14:54

Yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain 4 §:n työntekijän henkilötietojen keräämistä koskevan sääntelyn muutosehdotus http://tem.fi/hankesivu?tunnus=TEM097:00/2020

"Eduskunta edellyttää, että hallitus viipymättä selvittää yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain (759/2004) luotettavuuden selvittämistä koskevan sääntelyn (4 §:n 1 momentti) mahdolliset muutostarpeet kolmikantaisessa lainvalmistelussa pyrkien tasapainoiseen ratkaisuun työntekijöiden yksityisyyden suojan ja työnantajien tiedonkäsittelytarpeiden välillä. Valmistelussa tulee ottaa huomioon tietosuojavaltuutetun tulkintakäytäntö, lainsäädännön kehitys sekä tarvittaessa unionin oikeuden rikkomisesta ilmoittavien suojelua koskeva direktiiviehdotus."