TIETOSUOJA

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 10 Syys 2018, 14:39
Hei!

Kela on pyynnöstä velvollinen antamaan Työ -ja elinkeinotoimistolle työttömyysetuuden hakijan työttömyysetuusoikeuden ratkaisemisessa tarvittavat tiedot. Kelalla on myös oikeus luovuttaa Työ -ja elinkeinotoimistolle tehtävässään haltuunsa saamia tietoja työttömyyspäivärahan saamisen työvoimapoliittisiin edellytyksiin vaikuttavista seikoista.

Nämä Kelan oikeudet ja velvollisuudet on kerrottu työttömyysturvalaissa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 04 Loka 2018, 11:52
Vastauksia uudesta tietosuoja-asetuksesta.
http://tietosuoja.fi/gdpr

Sivulla todetaan mm., että "Uuden lainsäädännön tavoitteena on parantaa henkilötietojen suojaa ja tietosuojaoikeuksia." No ei nämä mahdolliseen tulevaan kasvupalvelulakiin sisältyvät muutokset ainakaan tältä vaikuta.
Kirjoittaja Vieras 08 Marras 2018, 11:55
"Hallitus on esittänyt (HE 62/2018) Julkiseen työvoima- ja yrityspalvelulakiin muutosta siten, että palveluntuottajalla olisi mahdollisuus tehdä omien asiakkaidensa osalta mm.
työkokeilusopimuksia, työllistymissuunnitelmia yms. aiemmin viranomaiselle kuuluneita tehtäviä.Jos hallituksen esitys hyväksytään, saa palveluntuottaja TE-toimiston asiakastietojärjestelmän (URA) käyttäjäoikeudet hankintasopimuksessa sovittujen tehtävien mukaan."(http://kimpassa-allihopa.fi/assets/uplo ... uonnos.pdf)

Tarkoittaako tämä sitä, että KELA luovuttaa jo 2 kuukauden päästä palveluntuottajille eli yrityksille, yhdistyksille yms. toimijoille vastaavat tiedot, kuin se luovuttaa tällä hetkellä Työ- ja elinkeinotoimistolle?
Kirjoittaja Vieras 03 Joulu 2018, 18:59
Työ- ja elinkeinoministeriö 29.11.2018

"Maakuntien viranomaistehtäviä hoitavien henkilöiden lisäksi tietoja voivat käsitellä myös maakunnan hyväksymät kasvupalveluntuottajat. Ne voivat saada käyttöönsä vain sellaisia tietoja, joita tarvitaan kulloinkin kyseessä olevan palvelun hoitamisessa. Lisäksi Kelassa ja maakuntien sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelevät henkilöt, jotka hoitavat työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalvelutehtäviä, voivat käyttää yhteispalvelussa tarvittavia tietoja."

http://tem.fi/artikkeli/-/asset_publish ... n-kayttoon
Kirjoittaja Vieras 06 Tammi 2019, 18:00
Asiaa uuden TE-toimiston työmarkkinatori-sovelluksen tietosuojasta:
http://blog.tyomarkkinatori.fi/sähköiset-palvelut-tasapainoilevat-tietoturvan-ja-helppokäyttöisyyden-välillä-2a7e0531c2d6


Sovelluksen testaamiseen haetaan myös vapaaehtoisia:
http://www.tyomarkkinatori.fi/fi/2019/0 ... -mennessa/

"Tarvitsemme palautetta tästä tekoälyratkaisusta ja haluamme ihmisiä mukaan lyhyisiin testaustilaisuuksiin. Etsimme mukaan niin työnhakijoita kuin työssä käyviä....Osallistumisesta saa kiitokseksi 30 euron Superlahjakortin (http://www.gogift.com/fi-FI/content/super-consumer). Henkilökohtainen testaussessio kestää noin puoli tuntia."
Vastaa