työkokeilu ja kahdenviikon sairausloma

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
hennakaisa
Viestit:6
Liittynyt: 15 Elo 2017, 13:11

työkokeilu ja kahdenviikon sairausloma

Lukematon viesti Kirjoittaja hennakaisa » 11 Tammi 2019, 09:47

Hei!

Nuori on työkokeilussa ja sai influenssan, Sairauslomaa tuli kaksi viikkoa. Te-palvelut katkaisee työkokeilusopimuksen sairausloman ajaksi, jottei päivät kulu poissaoloihin.
Nuori ei ole muuten ollut päivääkään pois! Nuori ei tuultaati tarvitse työkokeilua jatkossa, koska on menossa opiskelemaan.

Mikä on nuoren toimeentulo nyt tämän 2 viikon ajan, kun työkokeilusopimus te-palveluiden toimeta katkaistaan ja nuori aloittaa uudella sopimuksella kahden viikon kuluttua? Pitääkö hakea sairauspäivärahaa? Ei taida tulla oikeutta monellekaan päivälle. Nuori on yli 25 vuotias, ei ole tutkintoa, Onko ainoa vaihtoehto vuokran maksuun toimeentulotuen hakeminen? Kuulostaa oudolta ratkaisulta, ja hiton epäkäytännöllisltä! Toivoisin pikaista vastausta. Ystävällisin terveisin, Pirkko

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14162
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: työkokeilu ja kahdenviikon sairausloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Tammi 2019, 10:58

Hei hennakaisa!

Ensisijaisena etuutena kyseeseen tulee sairauspäiväraha, siitä kannattaa tehdä hakemus. Omavastuu aika (1+9 pv) on mahdollista saada työttömyysetuutta, mikäli siihen on oikeus, jos oikeutta etuuteen ei ole, kannattaa hakea perustoimeentulotukea josta voi laittaa hakemuksen jo vireille, noiden toisten hakemusten käsittelyn ajaksi.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi