Lyhyt toimeksianto työkokeilun aikana

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Halp
Viestit:1
Liittynyt: 20 Tammi 2019, 15:02

Lyhyt toimeksianto työkokeilun aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Halp » 20 Tammi 2019, 15:22

Olen tällä hetkellä työkokeilussa ma-pe 7h/pvä TYP:in kautta ja nyt minulle on väläytelty mahdollisuutta lyhyeen toimeksiantoon. Suorittaisin sen muutamana viikonloppuna helmi-maaliskuun vaihteessa, ts. työajan ulkopuolella, ja laskuttaisin laskutuspalvelun kautta (esim. Ukko.fi). Työsopimusta ei olisi.

Onko tämä ensinnäkään mahdollista? Vaikuttaako se jotenkin työkokeiluun? Vaikuttaako se työttömyysturvaan? Pitääkö asiaan saada te-keskuksen lupa? Mitä tietoja tai todistuksia pitää toimittaa Kelaan ja missä vaiheessa? Miten merkitsen asian työttömyysajanseurantaan? Onko jotain muuta mitä pitää ottaa huomioon?

Toisin sanoen, kannattaako edes? Homma olisi mielenkiintoinen, mutten halua ottaa riskiä että menetän työkokeilupaikan tai työttömyysturvan muutaman satasen takia. Voinko muuten käyttää tähän saamaani vastausta todisteena, jos päätän ryhtyä tähän ja toinen virkailija tekeekin eri päätöksen?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15631
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Lyhyt toimeksianto työkokeilun aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 22 Tammi 2019, 14:59

Hei Halp!

Voit tehdä toimeksiannon työttömyyden aikana työkokeilusi ohella.

Työttömänä aloitetulla yritystoiminnalla ei ole ensimmäisen 4 kk aikana vaikutusta oikeuteen saada työttömyysturvaa. Tämän neljän kuukauden jälkeen TE-Palvelut selvittää, onko kyseessä päätoiminen vai sivutoiminen yrittäjyys, ja työttömyysturvan maksaminen riippuu heidän lausunnostaan. Ilmoita toimeksiannosta TE-palveluun, jos TE-palvelu on aiemmin katsonut yritystoimintasi sivutoimiseksi ja yritystoimintasi laajenee tai yritystoiminnan kestosta ei ole varmuutta.

Työttömyysturva maksetaan soviteltuna, kun saat tuloa sivutoimisesta yritystoiminnasta. Sinun tulee ilmoittaa työttömyysajan ilmoituksella tehdyt työpäivät ja -tunnit. Toimita liitteeksi selvitys tuloista, esimerkiksi laskutusyrityksen palkkalaskelma. Työttömyysturvassa on käytössä ansiotulojen osalta suojaosa. Suojaosa on 300 euroa kuukauden sovittelujakson aikana ja 279 euroa 4 viikon sovittelujakson aikana. Sovittelussa bruttopalkastasi huomioidaan vain suojaosan ylittävästä määrästä puolet. Oikeus soviteltuun työttömyysturvaan selvitetään työttömyysajan ilmoituksen myötä.

Lue lisää sovitellusta työttömyysturvasta:
www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus
Usein kysytyt kysymykset: Muutokset työttömyysaikana

Palstalla neuvomme yleisellä tasolla etuuksiin liittyvissä kysymyksissä. Emme voi antaa ennakkopäätöksiä. Tilanne tutkitaan, kun toimitat hakemuksen ja selvityksen tuloistasi.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi