Eläketuki ja monialainen työllistymissuunnitelma

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
ReijoReipas
Viestit:1
Liittynyt: 29 Tammi 2019, 16:04

Eläketuki ja monialainen työllistymissuunnitelma

Lukematon viesti Kirjoittaja ReijoReipas » 29 Tammi 2019, 16:15

Hei!
Pyytäisin hieman arvokasta apuanne arvioimaan tilannettani.

Olen 60-vuotias työmarkkinatukea saava pitkäaikaistyötön mies. Tulen hakemaan eläketukea (Lex Lindsröm 2) heti kun se vain on mahdollista. Laki tulee voimaan 1.10.2019.

Kysyisinkin Teiltä, että onko mielestänne tilanteessani oikein, kohtuullista tai edes mitenkään mielekästä Työvoiman palvelukeskuksen lähettämä pakottava kutsu monialaiseen työllistymissuunnitelman laatimistilaisuuteen. Olen viimeisen parin kuukauden aikana ilmoittanut useasti sekä Te-toimiston että palvelukeskuksen virkailijalle aikovani hakea tulevaa eläketukea heti kun se on mahdollista. Mutta he kuitenkin edelleenkin lähettelevät näitä kutsujaan.

Kelahan on aiemmin ohjeistanut mm. TE-toimistoja ohjaamaan ja auttamaan minun tilanteessani olevia juuri eläketukeen liittyvissä asioissa eikä toimimaan niin, että TE-toimisto karenssien uhalla vielä tässä tilanteessa uhkaa pakottavalla kutsulla TYP:n minulle täysin turhaan monialaisen työllistymis- tai koulutussuunnitelman laatimiseen ja pitkäaikaisiin kartoitusjaksoihin, rekisterin laatimiseen yms.

Olen käynyt läpi aikaisemman (2017) eläketukihakemuksen hakukriteerit ja ne täyttyvät kohdallani selvästi. Eivätkä nuo kriteerit taida oleellisesti tulla muuttumaan uudemmassakaan hakemuksessa. Olen saanut keskeytyksettä työmarkkinatukea ilman ainoatakaan sairaus, kuntoutus- tai muutakaan työmarkkinatukea katkaisevaa ajanjaksoa (ei karenssia tms) vaaditun tarkastelujakson ajalta. En ole hakenut enkä saa mitään muuta etuutta (eläkettä tms) tai tukea Suomesta tai mistään muualtakaan. Olen syntynyt 1958 ennen lain vaatimaa syntymäaikaa 1.9.1958.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15974
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Eläketuki ja monialainen työllistymissuunnitelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 31 Tammi 2019, 13:44

Hei ReijoReipas!

Kiitos viestistäsi.

Meillä Kelassa ei ole tiedossa, millä kriteereillä ja edellytyksillä TE-palvelut lähetettävät kyseisiä kutsuja, joten tähän asiaan liittyen sinun on käännyttävä TE-palveluiden puoleen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Eläketuki ja monialainen työllistymissuunnitelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 06 Heinä 2020, 10:51

Kelan tutkimusta kriteereistä ja edellytyksistä, yms.
http://helda.helsinki.fi/handle/10138/301617