Maksun viivästys kuntouttavassa

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Kuntoutumaisillaan

Maksun viivästys kuntouttavassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kuntoutumaisillaan » 06 Touko 2019, 19:44

Aloitin kuntouttavan työtoiminnan. Sopimuksessa1-4 päivänä viikossa. Täytin ilmoituksen ja odotin maksupäivän ilmoitusta. Tänään kävin kelassa kysymässä mikä ihme nyt mättää? Teidät maksatuslaskuri ymmärtää vain yhden päivän kuntouttavaa viikossa. Siksi maksu viivästyy jatkossakin. Ei voi olla totta! Ihminen käynyt kuussa jo 60- luvulla,mutta kelassa osataan ilman erillistä käsittelyä laskea yhteen! Rahaa olisin tarvinnut nopeasti laskuihin. Tässä kiitos aktiivisuudestani!!

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:12680
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Maksun viivästys kuntouttavassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 07 Touko 2019, 10:47

Hei Kuntoutumaisillaan!

Valitettavasti järjestelmä ei osaa tehdä automaattimaksua, mikäli lausunnossa ei ole merkitty tarkasti montako päivää viikossa palvelua on ja minä päivinä. Jos lausunnossa on ilmoitettu, että päivät voivat vaihdella eri viikkoina, menee ilmoitus käsiteltäväksi manuaalisesti. Mikäli työttömyysajan ilmoitus ei ole mennyt automaattisesti käsittelyyn, se pyritään käsittelemään 5 päivän kuluessa työttömyysajanilmoituksen jättämisestä. Yleensä ilmoitus saadaan parissa päivässä maksuun.

Jos järjestelmä ei tee automaattimaksua, voit tarvittaessa olla yhteydessä asiakaspalveluun kiirehtimistä varten.

Pyrimme kehittämään myös verkkopalveluamme jatkuvasti. Halutessasi voit antaa palautetta asiasta palautelomakkeella: www.kela.fi/palaute

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi