Omaehtoinen ja työllistyminen eri alalle

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
annim
Viestit:3
Liittynyt: 11 Helmi 2015, 15:36

Omaehtoinen ja työllistyminen eri alalle

Lukematon viesti Kirjoittaja annim » 18 Kesä 2019, 12:45

Hei,
näin erittäin mielenkiintoisen työpaikkatarjouksen, ja haluaisin hakea paikkaa, mutta en tiedä voinko.
Opiskelen omaehtoisesti lastenohjaajaksi ja opinnot ovat hyvällä mallilla. Opiskelua on jäljellä n. vuosi, vaikkakin opinnoista jo suoritettuna 70%, vain kaksi näyttöä puuttu, mutta näiden opetukset ovat sellaisella aikataululla, että en voi nopeuttaa enää opintojani mitenkään, toinen lähiopetus syksyllä, toinen seuraavana keväänä, ja niihin kuuluvat harjoittelut päälle.

Nyt olisi avoin työpaikka aivan toiselle alalle, erittäin mielenkiintoinen ja sellainen, josta olen joskus aikaisemmin haaveillut. Uskallanko hakea toisen alan työpaikkaa ja ja tuleeko jotain seuraamuksia jos minut valitaan?

Aurinkoista kesää!

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15268
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Omaehtoinen ja työllistyminen eri alalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 19 Kesä 2019, 10:32

Hei annim!

Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Mikäli asia mietityttää, voit tiedustella asiaa tarkemmin te-palveluista.

Mikäli saat työttömyysetuutta omaehtoiseen opiskeluun ja mikäli alat työskennellä osa-aikaisesti tai keikkaluontoisesti, työttömyysetuutesi sovitellaan yhteen tulojesi kanssa eli sinulla on mahdollisuus soviteltuun työttömyysetuuteen. Lisää sovitellusta työttömyysetuudesta: www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi