Nettilukion kurssit

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
lukiopuihin

Nettilukion kurssit

Lukematon viesti Kirjoittaja lukiopuihin » 28 Kesä 2019, 23:25

Moikka! En keksinyt parempaa alakategoriaa kysymykselleni, toivottavasti tämä on oikea.

Eli: olen työttömänä ja saan työttömyyspäivärahaa. Hain opiskelupaikkaa nyt keväällä, enkä saanut. Todistusvalinnan merkitys kasvaa, ja olenkin miettinyt josko parantaisin surkeaa ylioppilastodistustani. Lukiotodistus on siis jo, mutta arvosanoilla ei pitkälle pötkitä.

Kysymys kuuluu: saanko ottaa nettilukiosta yksittäisiä kursseja kertaukseen, vai vaikuttavatko ne työttömyyskorvauksen saamiseen? Toinen juttu on että alalle jonne haen vaaditaan kirjoituksista esim. lukion biologiaa jota en ole käynyt yhtään kurssia, eli ne eivät olisi edes ns. kertausta vaan kävisin ne uusina kursseina.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14812
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Nettilukion kurssit

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 01 Heinä 2019, 15:24

Hei lukiopuihin!

Työttömyysetuutta ei voi saada, jos olet päätoiminen opiskelija. Opintojen päätoimisuuden kuitenkin tutkii TE-palvelu, joten sinun kannattaa olla yhteydessä heihin, että katsotaanko kurssit päätoimiseksi opiskeluksi. Kela maksaa työttömyysetuutta Te-palvelujen tekemän lausunnon perusteella.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi