Liikkuvuusavustus työvoimakoulutukseen osallistuvan kohdalla

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Samsara
Viestit:8
Liittynyt: 05 Maalis 2020, 12:46

Liikkuvuusavustus työvoimakoulutukseen osallistuvan kohdalla

Lukematon viesti Kirjoittaja Samsara » 06 Loka 2020, 15:33

Hei,

käsitykseni mukaan työttömyysetuutta saava voi hakea ja saada liikkuvuusavustusta työvoimakoulutuksen (rekrykoulutus) ajalle, joka johtaa vähintään kaksi kuukautta kestävään työsuhteeseen.

Kun matka-ajan keston riittävyyttä arvioidaan työvoimakoulutuksessa olevan kohdalla, arvioidaanko siinä edestakaisen matkan kestoa koulutuspaikalle vai sinne koulutuksen jälkeen alkavan työn työpaikalle vai pitääkö molempien edellä mainittujen matkojen olla kestoltaan riittävän pitkät?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15394
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Liikkuvuusavustus työvoimakoulutukseen osallistuvan kohdalla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 07 Loka 2020, 10:30

Hei Samsara!

1.1.2018 alkaen liikkuvuusavustusta on voitu myöntää myös, jos työpaikan saaminen edellyttää osallistumista työhön liittyvään koulutukseen ja kun kyseinen koulutus liittyy nimenomaan tietyn työpaikan saamiseen. Liikkuvuusavustuksen myöntäminen edellyttää sitä, että sen perusteena oleva työsuhde kestää vähintään kaksi kuukautta. Kun liikkuvuusavustus myönnetään koulutuksen perusteella, edellytyksenä on vastaavasti, että koulutus liittyy vähintään kaksi kuukautta kestävän työsuhteeseen.

Työ- tai koulutusmatkan kesto tutkitaan lähtökohtaisesti työsuhteen tai koulutuksen alkaessa. Jos liikkuvuusavustusta aletaan maksaa koulutuksen/koulutusmatkan perusteella, henkilöllä ei ole oikeutta uuteen liikkuvuusavustuskauteen, kun hän aloittaa työn, johon koulutus on liittynyt. Liikkuvuusavustuksen maksamista voidaan kuitenkin jatkaa työsuhteen ajalta (aiemman päätöksen perusteella), jos työmatkaan tai muuttoon liittyvät edellytykset täyttyvät myös työsuhteen aikana.

Toimita Kelalle liikkuvuusavustushakemus, jotta saat päätöksen mille ajalle voit mahdollisesti saada liikkuvuusavustusta.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Samsara
Viestit:8
Liittynyt: 05 Maalis 2020, 12:46

Re: Liikkuvuusavustus työvoimakoulutukseen osallistuvan kohdalla

Lukematon viesti Kirjoittaja Samsara » 28 Loka 2020, 10:05

Hei Maarit,

kiitos vastauksesta.