Työkokeilun jälkeen

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vaappu
Viestit:1
Liittynyt: 03 Elo 2018, 16:12

Työkokeilun jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vaappu » 27 Loka 2020, 11:25

Olen alle 25-vuotias enkä hakenut viime keväällä opiskelemaan. Menetin siis oikeuden työttömyysetuuteen. Nyt olen kuitenkin ollut yli 21 viikkoa työkokeilussa. Saan työmarkkinatukea työkokeilun ajalta. Palaako oikeuteni työttömyysetuuteen myös työkokeilun jälkeen? Eli kun työkokeilunu loppuu saanko työttömyysetuutta vaikka en hakenut opiskelemaan ja onko tässä joku odotusaika vai alanko saada sitä heti työkokeilun jälkeen?

Avatar
Vieras

Re: Työkokeilun jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 27 Loka 2020, 11:49

Kela maksaa Te -palveluiden lausunnon perusteella. Oikea osoite kysymykseesi on työkkäri.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15394
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työkokeilun jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 28 Loka 2020, 10:18

Hei Vaappu!

Kela tutkii oikeuden työttömyysetuuteen hakemuksen ja Te-palvelun lausunnon perusteella. Odotusaika voidaan asettaa Kelan toimesta hakijalle, jolla ei ole ammatillista koulutusta ja työssäoloehto ei täyty eikä hakija saa työmarkkinatukea välittömästi peruspäivärahan/ansiopäivärahan enimmäisajan jatkoksi. Te-palvelu on taho, joka tutkii työssäolovelvoitteen. Jos suoritat nyt työssäolovelvoitetta ja olet velvoitteen täyttyessä työllistämistä edistävässä palvelussa, niin odotusaika alkaa vasta palvelun päätyttyä. Odotusajasta on kerrottu sivuillamme täällä: www.kela.fi/odotusaika-koulutusta-vailla-oleville.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi