Asumistuen maksupäivä

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja jrautkari 23 Touko 2018, 15:50
Hei. Kysymykseni koskee asumistuen maksupäivää. Asumistuki maksetaan yleensä kuun toinen päivä (?). Ensi kuussa kuun toinen päivä on lauantai eli 02.06.2018, maksetaanko asumistuki tällöin 01.06 eli niin, että se on perjantaina tililläni vai vasta 04.06 maanantaina? Pyrin laskemaan käyttettävissä olevia varojani tulevalle kahdelle viikolle ja kysymys on sen kannalta oleellinen. En äkkisältään löytänyt verkkosivuiltanne vastausta tähän ja ei ollut aikaa etsiä tämän pitempään.
Kirjoittaja Ihmettelijo 04 Elo 2018, 22:05
Moi! Entäpä miten maksu tulee, jos asumistuen päätöstä ei ole vielä annettu(kuukausi sitten kuitenkin tehty hakemus, vieläkään ei mitään tiedotusta päätöksestä) ja tässä tilanteessa kuun ensimmäiset päivät ovat menneet? Asumistuen olisi pitänyt siis alkaa jo kuun alussa, muttei ole päätöstä tullut.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 06 Elo 2018, 10:53
Hei Ihmettelijo!

Yleinen asumistuki voidaan maksaa takautuen kun päätös on tehty. Jos asumistuki myönnetään, maksu on tilillä kahden pankkipäivän päästä päätöksen annosta. Maksua ei tarvitse odottaa asumistuen seuraavaan varsinaiseen maksupäivään.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja tattara 15 Maalis 2019, 02:27
Hei. Muutan huhtikuussa toiseen vuokra -asuntoon joudun kummiskin maksamaan vielä huhtikuun vuokran edellisestä asunnosta koska ilmoitin isännöitsijälle irtisanoutumisen jo kuun vaihdettua maaliskuulle ja on kuukauden irtisanomisaika. Joudunko maksamaan takaisin kelalle näin ollen huhtikuun asumistuen? Asumistuki maksetaan suoraan isännöitsijälle.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 18 Maalis 2019, 15:47
Hei tattara!

Jos olet tarkistamassa asumistukea uuteen asuntoon, tarkistus tehdään uuden vuokrasopimuksen mukaan ja uuden asunnon tiedoilla. Jos se on voimassa esim. 1.4.2019 alkaen, tarkistuskin tehdään 1.4.2019 alkaen. Tarkistus tehdään 1.5.2019 alkaen, jos vuokrasopimus alkaa 2.4.2019 tai muuna huhtikuun päivänä. Asumistukea voidaan periä takaisin, jos uusi asumistuki on aikaisempaa pienempi. Kahteen asuntoon tukea ei voi saada yhtä aikaa.

Jos haluat lakkauttaa asumistuen muutos vuoksi, ilmoita lakkautuspyynnössä mihin saakka maksat vuokraa vanhasta asunnosta. Oikeus huhtikuun tukeen katsotaan sitten ilmoituksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa