Yleinen asumistuki ja työttömyys

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja Maikkikaarina 18 Touko 2017, 18:38
Hei!
Onko mahdollista saada yleistä asumistukea, vaikka ei olisi te-toimiston asiakas. Avopuoliso tällä hetkellä suorittamassa asepalvelusta ja itse irtisanouduin työstäni huhtikuussa valmistautuakseni pääsykokeeseen. Töitä alan hakemaan myöhemmin mutta ei ole juuri tällähetkellä ajankohtaista.
Kiitos vastauksesta jo etukäteen!
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 19 Touko 2017, 12:39
Hei Maikkikaarina!

Työnhakijaksi rekisteröityminen ei ole edellytys saada yleistä asumistukea. Voit jättää hakemuksen asiointipalvelusta. Liitteeksi tarvitsemme ainakin tiedot asumismenoista ja tuloista, sekä sinun että avopuolison osalta.

Laskurilla voit tehdä arvion tuen määrästä.

Terveisin,
Juuso | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Jashma 19 Touko 2017, 15:41
Tästä samasta aiheesta kysyisin, eli haen asumistukea, 2 aikuista ja 2 lasta. Isän bruttotulot n.2750/kk, äiti on päättänyt jättäytyä vuodeksi pois työelämästä ja jäädä pois työvoimatoimiston listoilta tulot 0/kk. Lasketaanko siihen asumistuen tuloihin kuitenkin työttömyyskorvaus, vaikka äiti ei sitä haekaan. Vai otetaanko tulot huomioon äidin osalta 0€/kk.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 22 Touko 2017, 15:15
Hei Jashma!

Asumistuessa tuloksi voidaan katsoa ns. vähimmäistulo, mikäli tulottomuutta ei ole selvitetty mitenkään tai jos ei voida osoittaa, että henkilöllä ei ole mahdollisuutta hankkia vastaavan suuruista tuloa. Vähimmäistulon määrä on Kelan työmarkkinatuen suuruinen ilman lapsikorotuksia. Neuvon selvittämään asiaa tarkemmin hakemuksella ja asia tutkitaan tarkemmin käsittelyn yhteydessä.

Terveisin
Tuomas | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa