Siviilipalveluksen keskeytyminen ja asumistuki

Kuinka haen asumistukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele asumistuesta työttömyyden aikana.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Mestari95
Viestit:4
Liittynyt: 30 Huhti 2019, 12:57

Siviilipalveluksen keskeytyminen ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Mestari95 » 24 Syys 2019, 11:20

Sain c-paperit sivarista eli minun pitää perua tuleva sotilasavustus, mutta kannattaako minun nyt hakea asumistukea joka tapauksessa, vaikka voi olla et pääsen takaisin töihin jo tällä viikolla tai voi olla että vasta myöhemmin. Voi myös olla että töitä ei ole ollenkaan, mutta vuokra pitäisi maksaa kuun alussa.
Aion myös muuttaa ensi kuun jälkeen, joten pitääkö minun ensin hakea tukea nykyiseen asuntoon ja heti tuen saamisen jälkeen korjausta, jotta seuraava maksu tulee seuraavaan asuntoon.
Kysyisin myös sitä, että onko minulla oikeus työmarkkinatukeen sivarista vapautuksen saamisen jälkeen. Ammatillinen koulutus on käytynä.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14943
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Siviilipalveluksen keskeytyminen ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 24 Syys 2019, 13:44

Hei Mestari95!

Yleisessä asumistuessa on yhden kuukauden takautuva hakua aika. Voit siis halutessasi hakea etuutta vielä 1.9. alkaen lokakuun aikana.

Kun haet asumistukea nykyiseen asuntoon, voit tehdä toisen hakemuksen jo samalla uuteen asuntoon, jolloin asumistuki saadaan ratkaistua molempiin kerralla.

Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Mikäli lausunto on myönteinen, on työttömyysetuus mahdollinen. Myöskin soviteltua työttömyysetuutta on mahdollista saada silloin kun saat tuloa osa-aikatyöstä ja työaika, jonka perusteella palkka maksetaan, on enintään 80 prosenttia alalla sovellettavasta kokoaikatyön ajasta. Lisää sovitellusta työttömyysetuudesta sivuillamme www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
lukiolainenviela
Viestit:2
Liittynyt: 17 Touko 2018, 15:27

Re: Siviilipalveluksen keskeytyminen ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja lukiolainenviela » 11 Huhti 2020, 11:00

Voiko saada asumistukea siviilipalveluksen jälkeen, jos ei ole ammatillista koulutusta, vain YO. Vaikuttaako tukeen säästöt? Vaikuttaako asumistukeen se, ettei saa muuta tukea kelalta? Onko kaikkiin tukiin 21 päivän karenssi, jos ei ole ammatillista koulutusta, vaikka ilmoittautuu työnhakijaksi?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14943
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Siviilipalveluksen keskeytyminen ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Huhti 2020, 10:07

Hei lukiolainenviela!

Koulutustausta ei vaikuta siihen, onko asumistukeen oikeutta. Asumistukeen ei tule myöskään karenssia, kuten työttömyystuuteen voi tulla. Muut tuet eivät ole asumistuen saamisen edellytyksenä, eikä säästöillä ole vaikutusta tuen määrään. Toki on hyvä huomioida, että asumistuki ei koskaan kata asumismenoja kokonaisuudessaan. Sen lisäksi tulee siis olla muita tuloja, jotta saa asumismenot maksettua.

Voit tutustua tarkemmin asumistukeen sivulla www.kela.fi/yleinen-asumistuki. Yleisen asumistuen määrää on mahdollista arvioida laskurin avulla. Se löytyy sivulta www.kela.fi/laskurit#asumisen-tuet.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi