Keikkatyöt ja asumistuki

Kuinka haen asumistukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele asumistuesta työttömyyden aikana.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
tiukutee

Keikkatyöt ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja tiukutee » 13 Marras 2019, 18:29

Olen tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, mutta teen satunnaisesti keikkatöitä joita laskutan Ukko.fi - palvelun kautta. En saa työttömyyspäivärahaa vielä, koska olen vasta ilmoittautunut te- toimistoon ja siellä tilannettani selvitetään. En kuitenkaan tiedä miten arvioisin tuloni - heinäkuussa laskutin 700€ ja lokakuussa 2500€. Tässä välissä sain opintotuea ja alkuvuodesta tuloni koostuivat sairaspäivärahasta ja opintotuesta. Seuraavasta mahdollisesta laskutuksesta ei ole tietoa. Laskenko noista nyt laskuttamistani tuloista jonkinlaisen keskiarvon kolmelta kuukaudelta? Tällä hetkellä kuukausituloni on arvioitu 700€ suuruisiksi mutta se taitaa olla liian vähän.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15185
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Keikkatyöt ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 15 Marras 2019, 14:17

Hei tiukutee!

Yleinen asumistuki tulee tarkistaa, kun tulot nousevat vähintään 400e/kk kohti edelliseen päätökseen verrattuna. Yhden kuukauden tulojen muutos ei vielä vaikuta asumistukeen, koska tukea ei tarkisteta heti muutosajankohdasta. Eli jos tulot muuttuvat 1.10., tuen tarkistusajankohta olisi 1.11. Jos tulojen muutospäivä on esimerkiksi 6.10., asumistuki tarkistettaisiin 1.12. alkaen. Tulot huomioidaan tarkistusajankohdasta eteenpäin. Jos muuttuneita tuloja ei enää silloin ole, ei tukea tarkisteta.

Neuvoisin sinua tekemään tarkistuksen, mikäli vaikuttaa että tulosi ovat muuttuneet 400e/kk edelliseen päätökseen nähden.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi