90 päivän määräaikainen lomautus ja asumistuki

Kuinka haen asumistukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele asumistuesta työttömyyden aikana.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
MCP

90 päivän määräaikainen lomautus ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja MCP » 06 Huhti 2020, 09:30

Hei,

Kuten moni muukin täällä, sain myös lomautuksen määräajaksi koronatilanteen takia, ja sen kestoksi on lomautuslappuun merkitty 90 päivää.

Emme normi olosuhteissa voisi saada asumistukea, mutta nyt lomautuksen takia tulot putoavat tämän 90 päivän ajaksi sen verran paljon, että ne eivät kata tältä lomautusajalta kaikkia asumismenoja. Laskurin mukaan saisimme lomautusajan tuloilla n. 150 EUR asumistukea, mutta luin jostakin vanhasta artikkelista, että määräaikaisessa lomautuksessa ei tarkasteltaisi lomautusjaksoa erikseen, vaan koko vuoden tuloja? Onko siis niin, että nyt taloutemme on 90 päivää vajaatuloinen tämän lomautuksen takia, kun asumistukea ei voida katsoa esim. kuukausi kerrallaan, tai edes erillisenä 90 päivän jaksona, mikä lomautuspaperiin on kirjattu? Kuulostaa järjettömältä varsinkin tällaisessa tilanteessa, kun lomautus ei ole millään tavalla itsestä kiinni.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14972
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: 90 päivän määräaikainen lomautus ja asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 07 Huhti 2020, 14:50

Hei MCP!

Asumistuesta annetaan yleensä päätös vuodeksi eteenpäin, joten myös tuloja tulee siltä ajalta tarkastella. Tulot huomioidaan myöntämis- tai tarkistamistajankohdasta eteenpäin joko jatkuvana tulona tai keskiarvotulona riippuen siitä, pysyvätkö tulot samoina vähintään 3 kuukautta. Tästä lisää voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/asumisen-tuet-tulojen-vaikutus

Neuvoisin tilanteessanne hakemaan asumistukea, jolloin Kelassa voidaan tarkemmin selvittää oikeutenne tukeen ja se, mitä tuloja laskennassa käytetään.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi