Asumistuki, vuokravakuus ynm.

Kuinka haen asumistukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele asumistuesta työttömyyden aikana.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Suomenkansalainen1996

Asumistuki, vuokravakuus ynm.

Lukematon viesti Kirjoittaja Suomenkansalainen1996 » 10 Huhti 2020, 02:57

Olen jäämässä työttömäksi työsuhteeni päätyttyä toukokuun loppuun mennessä, ja nykyisellä paikkakunnallani ei ole oman alani töitä tarjolla suuremmin, joten olen suunnitellut suuremmalle paikkakunnalle muuttoa paremman työnsaanti mahdollisuuden takia.

Onko tässä tapauksessa mahdollisuus saada kelalta asumistukea, tukea vuokravakuuteen ja muuttoapuun? Suunnitelma on muuttaa Ouluun ja vuokra tulee olemaan todennäköisesti kalliimpi mitä nykyinen asunto.
Lisäksi, voiko näitä milloin hakea jos on mahdollista? Jos muutan 1.6.2020 niin voinko hakea ensikuun (toukokuun) alussa tukea jos on vuokrasopimus tehty?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14943
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Asumistuki, vuokravakuus ynm.

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Huhti 2020, 08:57

Hei Suomenkansalainen1996!

Ennakkopäätöksiä tällä palstalla ei ole mahdollista antaa, mutta näistä kysymistäsi etuuksista yleinen asumistuki olisi luultavasti sellainen, jota voisit tässä tilanteessa saat.

Voit arvioida tuen suuruutta Kelan laskurilla:
www.kela.fi/laskurit#asumisen-tuet

Vuokravakuus ja muuttoavustus kuuluvat toimeentulotukeen ja voit kysyä halutessasi näistä tarkemmin esimerkiksi toimeentulotuen palstalta.
www.kela.fi/toimeentulotuki-muuttokustannukset
www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet
Kummassakin noissa on se, että pitäisi olla työpaikka, jonka perässä muuttaa toiselle paikkakunnalle, että voisi saada tukea muuttoavustukseen ja vuokravakuuteen. Muutto toiselle paikkakunnalle työn etsimisen vuoksi ei siis näyttäisi olevan riittävä syy muutolle.

Voit hakea tukia, kunhan sinulla on vuokrasopimus tehtynä kyseiseen asuntoon. Vuokravakuuden käsittelyyn riittää myös asuntotarjous hakemuksen liitteeksi.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi