Puolison tulot palveluksen aikana

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Kirjoittaja Lulz 18 Loka 2018, 15:28
Tiedän ettei Kelalla ole erityistä laskuria sotilasavustuksen määrän saamiseen kun puolisolla on tuloja.. Mutta onko mitään karkeaa arvioita miten paljon tukea vuokraan voi saada jos puoliso käy töissä? Esimerkiksi avopuolisoni käy töissä ja saa karkeasti sanottuna kuussa n. 1650e palkkaa ja tähän lisäksi työstä tulleet lisät jotka ovat nyt esim 300e kuussa. Vuokramme on 650e plus siihen kulutuksen mukaan vesi. Onko puolisollani liian isot tulot saadakseni sotilasavustusta vuokran maksuun? Olen menossa takaisin armeijaan keväällä 2019 lykkäyksen vuoksi.
Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet 19 Loka 2018, 10:55
Hei Lulz!

Ikävä kyllä sotilasavustukseen ei Kelalla laskuria ole. Määrää emme voi palstalla lähteä myöskään laskemaan, mutta voit itse arvioida etuuden määrää seuraavalla kaavalla:

"Sotilasavustuksen määrä lasketaan siten, että kaikkien asumismenojen (vuokra sekä vesi- ja sähkömaksut) ja perheelle kuuluvan perusavustuksen yhteismäärästä vähennetään perheen nettotulot. Lapsilisää ei vähennetä."

Tämä kyseinen ohje ja esimerkki löytyy täältä:
https://www.kela.fi/sotilasavustus-peru ... maksaminen

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet 07 Joulu 2018, 14:48
Hei Paivikki!

Ainoastaan hänen omat tulot huomioidaan asevelvollisen asumisavustuksessa.


Hei TiinaP!

Yleinen asumistuki tulee tarkistaa jos ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa