Asunnon kulut armeijan aikana

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Tiko1

Asunnon kulut armeijan aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Tiko1 » 04 Elo 2020, 09:54

Hei

Vuokraamme sijoitusasuntomme puoliksi lapsillemme. Jotta armeijaan astuva poikamme saa siihen vuokratuen, pitääkö molemmilla olla omat vuokrasopimukset, vaikka osoite on saman? Tytär opiskelee, joten hän hakee myös asuntotukea. Onko parempi, että heillä on erilliset vuokrasopimukset, joissa kokonaisvuokra on puolitettu molemmille? Tuleeko tästä ongelmaa, kun osoite on kuitenkin sama?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1357
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asunnon kulut armeijan aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 04 Elo 2020, 10:33

Hei Tiko1!

Asevelvollinen voi saada sotilasavustusta asumismenoihin sekä yhteisen että erillisen vuokrasopimuksen perusteella. Jos sisaruksilla on yhteinen vuokasopimus, myös yleinen asumistuki on tällöin heille yhteinen. Silloin sotilasavustuksessa otetaan huomioon asevelvollisen oman asumismeno-osuuden ja asumistuen puolikkaan erotus. Jos heillä on erilliset vuokrasopimukset, kumpikin voi hakea yleisen asumistuen erikseen ja lisäksi asevelvollinen voi hakea sotilasavustusta loppuosaan vuokrasta. Sotilasavustuksena korvataan myös erikseen maksettavat lämmityskustannukset ja vesimaksut.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi