Sotilastuen "ulkopuoliset" kulut

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
T1edonhaluinen
Viestit:3
Liittynyt: 21 Huhti 2021, 11:02

Sotilastuen "ulkopuoliset" kulut

Lukematon viesti Kirjoittaja T1edonhaluinen » 21 Huhti 2021, 11:32

Hei
Koska pakollinen asepalvelus keskeyttää normaalin elämän, niin muita kuin asumisen kuluja on eikä niitä voi palvelusajaksi keskeyttää. Esim liittymämaksut, osamaksut, kotivakuutus (pakollinen vuokralaiselle)...
Mistä ja ennenkaikkea miten näihin on mahdollista hakea avustusta? Pitääkö palveluksen alkaessa osata luetella kaikki palvelusajan kulut vai voiko tilannetta päivittää matkan varrella? Kun korona aikana saatetaan olla kasarmilla jopa neljä viikkoa ja laskut odottavat kotona. Isäni auttoi erääntyneen laskun maksussa jolloin tilille tuli laskun summa jolla lasku saatiin maksettua. Nyt se summa lasketaankin tulokseni. Miten kannattaa toimia että asia etenee luonnikkaasti?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1465
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilastuen "ulkopuoliset" kulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 21 Huhti 2021, 15:09

Hei T1edonhaluinen!

Sotilasavustuksen asumisavustuksella korvataan vakinaisen vuokra-asunnon, asumisoikeusasunnon, osaomistusasunnon tai omistusasunnon todelliset asumismenot:

- vuokra tai vastike
- erikseen maksetut lämmityskustannukset ja vesimaksut
- asuntolainojen korot ja oman asunnon kunnostamista tai asumisoikeusmaksun maksamista varten otettujen lainojen korot
- sähkö- ja kaasumaksut sekä
- omakotitalon hoitomenot.

Kela voi korvata myös opintolainojesi korot sotilasavustuksena, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana. (Edellytys on, että et ole saanut opintotukea sen tai edeltävän lukukauden aikana, jolloin korko erääntyy maksettavaksi.)

Jos haet asumisavustuksen myöntämisen jälkeen esim. sähkölaskun korvaamista, täytä uusi hakemus verkossa ja lisää tarvittaessa lasku liitteeksi. Tässä vielä linkki hakuohjeisiin: www.kela.fi/sotilasavustus-nain-haet

Kotivakuutus on sellainen menoerä, johon voit hakea tarvittaessa perustoimeentulotukea. Ko. tukea tai sen hakemista koskevat kysymykset voit esittää sen omalla palstalla.

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi