Muuttaminen yhdessä eri paikkakunnalle

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Muuttojuttuja

Muuttaminen yhdessä eri paikkakunnalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Muuttojuttuja » 17 Kesä 2021, 10:13

Moikka!

Poikaystäväni aloittaa intin elokuussa ja olemme muuttamassa heinäkuun lopussa. Asumme siis tällä hetkellä yhdessä, emmekä saa mitään tukia. Nyt kuitenkin olemme muuttamassa toiselle paikkakunnalle yhdessä, mutta poikaystävä lähtee inttiin. Maksaako tällöin Kela poikaystäväni osuuden vuokrasta ja minä maksan omani itse? Mitä hänen tulisi tehdä? Kelalle muuttoilmoitus vai mikä?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1487
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Muuttaminen yhdessä eri paikkakunnalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 17 Kesä 2021, 10:52

Hei Muuttojuttuja!

Poikaystävä voi hakea Kelasta sotilasavustuksen asumisavustusta. Jos palvelusta suorittavalla ei ole yhteisiä lapsia avopuolisonsa kanssa, niin Kela maksaa asumisavustuksena puolet vuokrasta palvelusta suorittavalle. Jos Kela maksaa avopuolisoille yleistä asumistukea yhteisesti, niin otetaan asumisavustuksen asumismenoina huomioon asevelvollisen oman asumismeno-osuuden ja asumistuen puolikkaan erotus.

Sähkölaskut ja vesilaskut korvataan asumisavustuksena, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana. Jos palvelusta suorittava asuu avoliitossa, niin asumisavustuksena korvataan hänen osuutensa sähkölaskuista ja korvaus maksetaan yleensä palvelusta suorittavan tilille. Laskuihin voi hakea tukea sitten myöhemmin, kun laskuja tulee.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuen
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi