Kysymyksiä sotilasavustuksesta

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Apuva1111

Kysymyksiä sotilasavustuksesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Apuva1111 » 22 Loka 2021, 03:57

Hei! Olemme asuneet poikaystäväni kanssa nykyisessä asunnossa yli 12kk ja hän lähtee inttiin 6.1.2022. Pohdimme yhdessä seuraavia asioita;

1. Jos palvelukseen astuva on asunut omillaan jo yli vuoden, mutta ennen armeijaa muuttaa uuteen asuntoon esim 1,5kk ennen, vaikuttaako tämä sotilasavustuksen saamiseen? Sivuillanne lukee, että tulisi olla asunut jo vähintään 3kk omillaan. Tarkoittaako tämä, että 3kk kyseisessä asunnossa, johon hakee avustusta vai kokonaisuudessaan vain omillaan?

2. Onko armeijan aikana pätevä syy muuttaa esim nykyisen asunnon kriittisen tuholaistilanteen tai puolison opiskelujen saamisen vuoksi? Olemme kovin stressaantuneita, kun haluaisimme muuttaa asuntoon jossa ei olisi hyönteisongelmaa rakenteissa, mutta pelkäämme että se vaikuttaisi sotilasavustuksen saamiseen kielteisesti.

Kiitos ajastanne!

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1546
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Kysymyksiä sotilasavustuksesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 22 Loka 2021, 09:45

Hei Apuva1111!

1. Tässä tilanteessa ei ole mitään ongelmaa, koska hän on asunut omillaan jo yli vuoden. Ei siis tarvitse olla asunut kyseisessä asunnossa tuota 3kk ajanjakso.

2. Armeijan aikana voi muuttaa vapaasti, eikä siihen tarvita erillisiä perusteita, koska on asunut omillaan jo ennen armeijaan menoa tuon 3kk ajan.

Eli teidän tilanteessanne en näe mitään ongelmaa muuttamiselle.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi