Onko poikani oikeutettu sotilasavustukseen

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Emilia37

Onko poikani oikeutettu sotilasavustukseen

Lukematon viesti Kirjoittaja Emilia37 » 20 Elo 2017, 08:39

Poikani on aloittanut armeijan kesällä ja asuu minun ja miesystäväni luona. Nyt on kuitenkin niin että olemme eroamassa ja etsin itselleni uutta asuntoa. Nykyinen asunto menee joko myyntiin tai sitten mieheni jää tähän asumaan. Mutta miten on armeijassa olevan poikani laita? Onko hän oikeuttu sotilasavustukseen tai johonkin muuhun tukeen muuttaessaan nyt tässä tilanteessa omaan asuntoon? Pitääkö minun maksaa pojan asunnon takuuvuokra vai saako jotain avustusta myös siihen? Asialla on kiire, tilanne kotona on aika sietämätön ja pyrin itsekin olemaan poissa mahdollisimman paljon kunnes löydän oman asunnon.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1117
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Onko poikani oikeutettu sotilasavustukseen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 21 Elo 2017, 14:52

Hei Emilia37!

Sotilasavustuksen asumisavustus voidaan normaalisti myöntää vain, mikäli asunto on vuokrattu viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Tästä voidaan kuitenkin poiketa perustelluista syistä, joten neuvon poikaasi hakemaan sotilasavustusta, kun hän on löytänyt asunnon. Muuton syytä voi selvittää tarkemmin hakemuksella ja tilanne katsotaan tarkemmin hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Sotilasavustus ei kata takuuvuokraa, mutta poikasi voi hakea siihen apua osana perustoimeentulotukea.

Terveisin
Tuomas | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi