Sotilasavustus

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
tiksi
Viestit:1
Liittynyt: 03 Syys 2017, 15:52

Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja tiksi » 03 Syys 2017, 16:08

Hei!

Palvelukseen astuminen on tammikuussa 2018. Asumisoikeusasuntoa jonotettu ja sellaiseen pääsisi muuttamaan joulukuussa 2017. Tällä hetkellä ja joulukuuhun saakka asuu vanhempien luona Helsingissä. Varusmiespalvelus päättyy heinäkuussa 2018 ja sen jälkeen aloittaa elo-syyskuussa 2018 opiskelun Espoossa Metropoliassa eli eri paikkakunnalla, opiskelupaikka on varmistettu.

Onko tapauksessa mahdollista saada sotilasavustuksen asumisavustusta varusmiespalveluksen ajalta, vaikka onkin jonotuksen jälkeen saamassa asunnon alle 3 kuukautta ennen palvelukseen astumista?

Onko mahdollista jo nyt hakea päätös asumisavustuksesta Kelalta?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1153
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 04 Syys 2017, 15:00

Hei tiksi!

Ohjaan hakemaan sotilasavustuksen asumisavustusta ja selvittämään asumistilanteen hakemuksessa. Hakemuksessa kannattaa selvittää asunnon jonotusaika sekä kertoa alkavista opinnoista.

Valitettavasti tässä palstalla ei ole mahdollista antaa tarkempaa vastausta vaan tilanne tutkitaan hakemuksen perustella.

Hakemuksen voi tehdä kuukautta ennen palveluksen alkua. Sotilasavustuksessa ei ole takautuvaa hakuaikaa eli avustus voidaan myöntää aikaisintaan hakemuskuukauden alusta.

Terveisin
Jenna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi