Asevelvollisen tukien vaihto

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
sivarihadassa99
Viestit:1
Liittynyt: 26 Tammi 2019, 13:41

Asevelvollisen tukien vaihto

Lukematon viesti Kirjoittaja sivarihadassa99 » 26 Tammi 2019, 13:59

Hei,

Olen ollut nyt siviilipalveluksessa yli 3kk. Muutin ennen palveluksen alkua vanhempieni luota ystäväni alivuokralaiseksi (muutin 1.10. ja palvelus alkoi 22.10.). Hain sotilasavustusta vuokranmaksuun mutta sitä ei hyväksytty sillä en ollut asunut tarpeeksi kauan "omillani". Tällä hetkellä saan kelan asumistukea vuokraan mutta se ei kata koko vuokraani. Maksan loput vuokrasta päivärahoistani.

Kysymys kuuluu: Voinko nyt vaihtaa asumistukeni sotilasavustukseen ettei minun tarvitsisi maksaa päivärahoilla loppusummaa vuokrasta? Mitä kannattaisi tehdä?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1274
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asevelvollisen tukien vaihto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 28 Tammi 2019, 09:52

Hei sivarihadassa99!

Oikeutesi sotilasavustukseen on jo tutkittu, etkä ole sitä saanut koska et ole asunut itsenäisesti ennen palvelusta vähintään 3 kk. Tämä ei siis muutu palveluksen aikana ja sen vuoksi sitä ei ole nyt jatkossakaan mahdollista saada.

Yleensä siviilipalveluspaikka kustantaa asevelvolliselle asunnon palveluksen ajaksi, joten kannattaa vielä kysyä asiasta heiltä.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi