Muuttaminen omaan asuntoon

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Floworg
Viestit:1
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 09:17

Muuttaminen omaan asuntoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Floworg » 26 Helmi 2019, 09:23

Hei! Olen suorittamassa asepalvelusta joka päättyy kesäkuun puolivälissä, joten voinko ottaa itselleni asunnon huhtikuun alusta siten että en itse maksaa vuokraa asepalveluksen aikana? Minulla alkaa koulu syksyllä.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1094
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Muuttaminen omaan asuntoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 26 Helmi 2019, 15:22

Hei Floworg!

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Perusteltu syy ei ole palvelusta suorittavan halu itsenäistyä tai se, että vanhemmat eivät halua lapsensa enää asuvan kotona.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi