Muutto pois kotoa armeijan aikana

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
srautio
Viestit:1
Liittynyt: 19 Kesä 2019, 09:29

Muutto pois kotoa armeijan aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja srautio » 19 Kesä 2019, 09:34

Moikka. Lapsemme menee armeijaan heinäkuussa. Hän asuu yksin omistamassamme kiinteistössä, mutta se on nyt myyty. Hänellä ei ole vielä uutta asuntoa. Saako hän asumiseen tukea muuttaessaan? Uuteen asuntoomme hän ei mahdu. Asumme yksiössä.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1359
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Muutto pois kotoa armeijan aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 20 Kesä 2019, 10:26

Hei srautio!

Yleensä Kela voi maksaa palvelusta suorittavalle asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Poikkeuksellisista syistä voidaan etuutta kuitenkin myöntää palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenoihin. Lisäksi jos palvelusta suorittava on asunut itsenäisesti jo ennen palveluksen alkamista, hän voi vaihtaa asuntoa ennen palveluksen alkamista tai sen aikana.

Asiaan ei voida antaa tällä palstalla ennakkopäätöstä, vaan kun lapsesi löytää asunnon, voi hän toimittaa hakemuksen asumisavustusta varten, jolloin oikeus siihen voidaan tutkia.

Mukavaa juhannusta!

Kesäisin terveisin
Taru | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi