Sotilasavustuksen saaminen mahdollista?

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Nopsaaapuakaipaava

Sotilasavustuksen saaminen mahdollista?

Lukematon viesti Kirjoittaja Nopsaaapuakaipaava » 01 Heinä 2019, 09:25

Olemme poikaystäväni kanssa muuttamassa yhteen ja hän on lähdössä nyt heinäkuussa armeijaan. Emme voineet aiemmin muuttaa, sillä yliopistotulokset tulivat vasta viime viikolla. Tilanne olisi nyt se, ettei kumpikaan saanut opiskelupaikkaa, mutta minun täytyisi muuttaa Turkuun suorittamaan oikeustieteellisen avoimia opintoja. Onko sotilasavustusta mahdollista tässä tilanteessa saada alusta alkaen tai 3kk palvelukseen astumisesta? Millä kriteereillä täyttyy perheenperustaminen?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1356
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustuksen saaminen mahdollista?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 04 Heinä 2019, 13:29

Hei Nopsaaapuakaipaava!

Edellytys asumisavustuksen saamiselle on tosiaan se, että palvelusta suorittava on asunut itsenäisesti 3 kuukautta ennen palveluksen alkua. Poikkeuksena tälle aikarajalle on kuitenkin esimerkiksi perheen perustaminen, joksi luetaan myös avoliittoon muuttaminen.

Toimittakaa siis hakemus sotilasavustusta varten, mikäli muutatte avoliittoon. Lisäksi voitte myös yhdessä selvittää oikeuden yleiseen asumistukeen.

Hakemuksilla tarkistetaan tilanteenne sekä oikeutenne kyseisiin etuuksiin.

Kesäterveisin
Taru | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi