Sotilasavustus - maksa kuitenkin Intin päivärahoista

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Jouko-H
Viestit:1
Liittynyt: 08 Marras 2019, 12:40

Sotilasavustus - maksa kuitenkin Intin päivärahoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Jouko-H » 08 Marras 2019, 12:55

Kaverukset A ja B vuokrasivat kimppakämpän ja kumpikin maksoi vuokrasta puolet. Sitten tuli Intin aika ja molemmat aloittivat palveluksen samaan aikaan. Sitä ennen he olivat anoneet Sotilasavustusta ja Kela maksoi vuokran suoraan vuokranantajalle. Toinen (A) vapatui palveluksesta puolen vuoden jälkeen ja meni pariksi kuukaudeksi töihin. Hän maksoi puolet vuokrasta ja toisen (B:n ) puolikkaan maksoi Kela sotiasavustuksena. Tuli syksy ja A:n työt loppuivat. Hän anoi asumistukea ja saikin sitä. Meni pari kuukautta ja Kela halusi tarkistaa B:n sotilasavustusta. B ihmetteli asiaa ja lähetteli pyydetyt dokumetit. Kelasta tulikin takaisinperintäpäätös. B oli mukamas saanut liikaa Sotilasavustusta koska osa A;n asumistuesta olisi mukamas kuulunut B:lle, joka ei ole sellaista anonut eikä ole ollut asian kanssa missään tekemisissä. Onko tämä taas näitä Kelan parittamisjuttuja vai mistä on kysymys. Ei kyllä tunnu oikein oikeudenmukasiselta, että B joutuu maksamaan päivärahoistaan sellaista takaisin mitä ei ole edes saanut ja mihin ei ole itse voinut vaikuttaa.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1411
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus - maksa kuitenkin Intin päivärahoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 08 Marras 2019, 14:37

Hei Jouko-H!

B: n kannattaa selvittää asiaa tarkemmin ja ottaa yhteyttä henkilökohtaista palvelukanavaa pitkin; soittamalla, viestittämällä asiointipalvelunsa kautta tai käymällä toimistossa, jotta päätöstä voidaan käydä tarkemmin läpi ja katsoa onko asialle vielä mahdollista tehdä tarkistusta tms.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi