Asevelvollise avopuolisolle

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
vemsa
Viestit:1
Liittynyt: 04 Elo 2021, 10:24

Asevelvollise avopuolisolle

Lukematon viesti Kirjoittaja vemsa » 04 Elo 2021, 11:08

Hei! Kumppanini on nyt suorittamassa asevelvollisuuttaan ja olemme harkitsemassa yhteen muuttoa. Hän saa sotilasavustusta vuokransa maksuun, mutta miten minun muuttaminen hänen kanssaan samaan asuntoona vaikuttaa tilanteeseen? Tulisin maksamaan puolet lähes kaikesta eli muuttuuko hänen kohdallaan sotilasavustuksen määrä ns puoleen ja onko minun mahdollista hakea yleistä asumistukea? Jos haen sitä haenko sitä siis niin että ilmoitan ruokakuntaani kuluuvan vain minut ja vuokran olevan puolet sillä maksan vain sen toisen puolen? Hieman vielä hakusessa tämä.

Avatar
Vieras

Re: Asevelvollise avopuolisolle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Elo 2021, 15:40

Te kuulutte samaan ruokakuntaan ja haette asumistukea yhdessä.Molempien tulot huomioidaan.Et voi yksin hakea asumistueka.Kuten kelan sivulla sanotaan niin tilapäisesti poissa olevat henkilö kuuluu samaan ruokakuntaan.Tilapäinen poissaolo voi johtua esimerkiksi opiskelusta, työkomennuksesta Suomessa, muusta ansiotyöstä, ase- tai siviilipalveluksesta, sairaalassaolosta tai vankilassaolosta. Poissaolo katsotaan yleensä tilapäiseksi, jos se kestää enintään noin 1 vuoden.

Jos haluat oman asumistuen niin et muuta yhteen poikaystäväsi kanssa.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1518
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asevelvollise avopuolisolle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 05 Elo 2021, 09:38

Hei vemsa!

Jos muutatte yhteen, teidän on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Puolisosi voi hakea lisäksi sotilasavustuksen tarkistusta toimittamalla Kelaan uuden sotilasavustushakemuksen.

Asumistuen päätös annetaan teille yhteisesti. Palveluksessa olevan kumppanisi katsotaan olevan vain tilapäisesti poissa asunnostanne. Ilmoita siis hakemuksessa teidät molemmat ruokakuntaan kuuluvaksi ja vuokran määräksi ilmoita koko vuokran määrä.

Asumistuki kattaa tietyn osan vuokrasta. Asukkaille jää aina myös itselle maksettavaa, ns. omavastuuosuus. Teidän kohdalla tuo omavastuuosuus puolittuu vielä niin, että puolison sotilasavustus kattaa vain hänen puolikkaansa ja sinun täytyy huolehtia oman osuutesi maksamisesta. (Esimerkki: Vuokra on 500 e/kk. Asumistukea myönnetään yhteisesti 300 e/kk. Teidän omavastuuosuus vuokrasta on yhteensä 200 e/kk. Sinun osuutesi on puolet eli 100 e/kk.)

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi