Sotilasavustus ja avioliitto

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Titityy123

Sotilasavustus ja avioliitto

Lukematon viesti Kirjoittaja Titityy123 » 17 Syys 2021, 15:05

Hei!

Olemme naimisissa puolisoni kanssa, ja hän lähtee armeijaan tammikuussa 2022. Meillä on mahdollisesti muutto tiedossa joulukuun-tammikuun aikana, niin maksaako kela silti asumismenot (vuokran jne.) vaikka muutto on juuri ennen inttiä/intin aikana? Vuokra ei siis nouse, kuin enintään 100€.
Toinen kysymys, olenko minä oikeutettu intin aikana sotilasavustukseen? (Opiskelen tällä hetkellä)? Paljonko avustus on?

Avatar
Vieras

Re: Sotilasavustus ja avioliitto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Syys 2021, 15:21

Jos palvelusta suorittava on asunut itsenäisesti jo ennen palveluksen alkamista, hän voi vaihtaa asuntoa ennen palveluksen alkamista tai sen aikana.Perusavustusta voidaan maksaa palvelusta suorittavan puolisolle ja lapselle. Sitä ei makseta palvelusta suorittavalle itselleen.

Perusavustuksen täysi määrä on samansuuruinen kuin kansaneläke. Vuonna 2021 perusavustuksen täysi määrä on 665,29 e/kk.

Perusavustuksen suuruuteen vaikuttaa perheen nettotulojen lisäksi siihen oikeutettujen omaisten lukumäärä. Ensimmäiselle perheenjäsenelle täysi avustus on 100 %, toiselle 50 % ja kolmannelle tai useammalle kullekin 30 % avustuksen täydestä määrästä.

Kela maksaa perusavustuksen kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä. Kela ei maksa avustusta, jos maksettava määrä on pienempi kuin 5,04 euroa.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1546
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus ja avioliitto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 20 Syys 2021, 09:48

Hei Titityy123!

Koska olette naimisissa, olet Kelan näkökulmasta palvelusta suorittavan omainen.

Kuten Vieras onkin jo kirjoittanut: Jos palvelusta suorittava on asunut itsenäisesti jo ennen palveluksen alkamista, hän voi vaihtaa asuntoa ennen palveluksen alkamista tai sen aikana.

Jos saatte tällä hetkellä yleistä asumistukea, asumistuki jatkuu palveluksen ajan. Asumistukea voidaan täydentää sotilasavustuksella. Tarvittaessa asumistuen määrä tarkistetaan.

Perusavustuksen täysi määrä on samansuuruinen kuin kansaneläke. Vuonna 2021 perusavustuksen täysi määrä on 665,29 e/kk.

Sotilasavustuksen määrään vaikuttavat vähentävästi palvelusvelvollisen ja avustukseen oikeutettujen omaisten tosiasialliset nettotulot. Täältä voi lukea lisää tulojen vaikutuksesta sotilasavustukseen: www.kela.fi/sotilasavustus-tulojen-vaikutus

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi