Omistusasunto ja puoliso intissä - mihin tukiin olemme oikeutettuja?

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Naimisissa
Viestit:1
Liittynyt: 06 Tammi 2020, 19:46

Omistusasunto ja puoliso intissä - mihin tukiin olemme oikeutettuja?

Lukematon viesti Kirjoittaja Naimisissa » 06 Tammi 2020, 19:53

Hei!

Aviopuolisoni astui tänään 6.1.2020 armeijan harmaisiin. Haimme hänen nimissään päätöstä asevelvollisen asumisavustusta omistusasuntomme koko yhtiövastikkeeseen, ja saimme 3.1.2020 kieltävän päätöksen hakemukseen, jossa edes osaa asumisen kuluista ei olla kattamassa. Eikö asevelvollisuuttaan suorittavani puolisoni olekaan automaattisesti oikeutettu asevelvollisen asumisavustukseen omalta osaltaan? Vaikuttavatko minun (freelancerina epäsäännölliset) tuloni koko asumisavustukseemme, eli joudunko yksin vastaamaan kaikista yhteisistä kuluistamme ilman oikeutta minkäänlaiseen tukeen, muuhun kuin asevelvollisen päivärahoihin? Mihin tukiin olemme oikeutettuja ja mitä tukia meidän olisi kuulunut hakea? Valitettavasti avioliitossa ja omistusasunnossa asuvien kohdalla tukien hakuohjeet KELAn sivuilla eivät ole selkeät.

Avatar
Vieras

Re: Omistusasunto ja puoliso intissä - mihin tukiin olemme oikeutettuja?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Tammi 2020, 18:27

Ei sitä koko vastikkeeseen saa vaan puolikkaaseen ja sinä maksat sitten toisen puolen. Puolisosi voi hakea tukea myös henkilökohtaisen asuntolainansa korkoihin omaan lainaosuuteensa. Sinä et ole intissä niin tietenkään sinä et voi saada avustuksia.


Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1328
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Omistusasunto ja puoliso intissä - mihin tukiin olemme oikeutettuja?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 08 Tammi 2020, 10:00

Hei Naimisissa!

Kerroit, että olette avioliitossa, joten silloin sinun puolisona tulisi hakea sotilasavustus. Sen määrään vaikuttavat teidän molempien tulot. Menona voidaan huomioida koko asunnon menot.

Tällä palstalla emme voi tämän tarkemmin kommentoida yksittäistä päätöstä näkemättä sitä. Päätöksessä on kerrottu tarkemmin perustelut miksi tuki on hylätty. Tarvittaessa voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Palvelunumeromme löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi