asumisavustus

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Timo 54
Viestit:2
Liittynyt: 28 Joulu 2020, 23:13

asumisavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Timo 54 » 29 Heinä 2021, 13:02

Hei.
Kun on saanut kielteisen päätöksen asumisavustukseen intin alkaessa, koska on asunut vain 2kk omillaan, voiko nyt kun 3 kk täyttyy hakea tukea uudelleen, vai onko jotain mitä pitäisi tietää?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1518
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: asumisavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 30 Heinä 2021, 10:38

Hei Timo 54!

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Mikäli asunnon vuokraamiseen kaksi kuukautta ennen palveluksen alkamista liittyy seuraaviin tilanteisiin, niin kannattaa tehdä tarkistuspyyntö hylättyyn päätökseen.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi