Muuttaminen yhteen armeijan aikana

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
vierasssssss

Muuttaminen yhteen armeijan aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja vierasssssss » 04 Elo 2021, 11:54

Hei,
olen muuttanut vanhempieni omistusasuntoon 3kk ennen armeijan aloitusta, ja sain hylätyn päätöksen sotilasavuatukseen sillä vuokrasopimuksesta puuttui tietoja.

Armeijan aloitin 5.7 ja syksyllä olisi edessä muutto tyttöystävän kanssa yhteiseen asuntoon. Myönnetäänkö minulle silloin sotilasavustus?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1518
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Muuttaminen yhteen armeijan aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 05 Elo 2021, 08:41

Hei vierasssssss!

Tällä palstalla ei voida antaa ennakkopäätöksiä tuen myöntämisestä, mutta myöntämisen edellytyksiä voidaan kertoa. Tässä ensin linkki ohjeisiin: www.kela.fi/sotilasavustus-asumisavustus

Kela voi korvata palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen. Avoliitto voidaan katsoa perheen perustamiseksi.

Tiesithän, että Kelan päätöksiä voidaan tarvittaessa tarkistaa? Suosittelen olemaan yhteydessä puhelinpalveluumme, jossa voidaan vielä varmistaa, onko aiemmin saamaasi päätöstäsi mahdollista tarkistaa (esim. siinä tapauksessa, jos toimitat uuden vuokrasopimuksen).

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi