Oman kodin osto

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Hepedepe

Oman kodin osto

Lukematon viesti Kirjoittaja Hepedepe » 05 Elo 2018, 12:44

Hei. Miten käy jos ostaa talon kesken asepalveluksen? Maksettaisiinko siitä korot ja asumisen menot vai olisiko se pitänyt olla jo ostettuna ennen palveluksen alkamista?

Avatar
Vieras

Re: Oman kodin osto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 06 Elo 2018, 18:18

Moi

Minun mielestä voit ostaa talon, jo palveluksen aikana. Puolisokin osti asunnon vaikka opiskeli toisella paikkakunnalla. (vuokra/yhtiövastike, erikseen maksetut lämmityskustannukset ja vesimaksut, asuntolainojen korot ja oman asunnon kunnostamista tai asumisoikeusmaksun maksamista varten otettujen lainojen korot, sähkö- ja kaasumaksut sekä omakotitalon hoitomenot). Tuosta hausta, minun ymmärtääkseni sinun pitäisi käytännössä muuttaa saman tien siihen. Et voi siis ostaa asuntoa odottamaan ja muuttaa sihen vasta palveluksen jälkeen. Viisammaat osaavat varmaan tuohon hakuun vastata?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1136
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Oman kodin osto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 07 Elo 2018, 15:56

Hei Hepedepe!

Asevelvollisen tulee asua itsenäisesti vähintään 3 kuukautta ennen asepalveluksen alkamista, jotta voi saada sotilasavustusta asumismenoihin. Voit muuttaa palveluksen aikana. Tee silloin uusi sotilasavustushakemus, kun olet saanut sovittua uudesta asunnosta.

Asumismenoina voidaan korvata erikseen mm. maksetut lämmityskustannukset, vesimaksut, asuntolainojen korot ja oman asunnon kunnostamista tai asumisoikeusmaksun maksamista varten otettujen lainojen korot, sähkö- ja kaasumaksut sekä omakotitalon hoitomenot. Lisätietoa: www.kela.fi/sotilasavustus-asumisavustus.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi