Oman asunnon valmistuminen

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
JuusoJuuso

Oman asunnon valmistuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja JuusoJuuso » 26 Elo 2018, 11:49

Hei,
asun väliaikaisesti vanhempieni luona odottaessani osakeasuntoni valmistumista. Jos asunnon valmistuminen venyy vuoden 2019 puolelle ja aloitan varusmiespalvelukseni I/19, tulenko saamaan asuntolainan korkoihin tai muihin asuntokustannuksiin avustusta?
Pääsäntöisesti ymmärrän että tulee asua 3kk itsenäisesti ennen varusmiespalveluksen alkua (olen aikaisemmin asunut vuokralla) jotta on oikeutettu asumisen tukiin. Tuleeko minun muuttaa erikseen vuokralle 3kk ajaksi mikäli asunnon valmistuminen venyy lokakuuta pidemmälle?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1136
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Oman asunnon valmistuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 27 Elo 2018, 15:05

Hei JuusoJuuso!

Kela voi korvata palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen. Hakemuksen ja selvityksen perusteella tutkitaan oikeutesi etuuteen.

Yleistä asumistukea voit hakea, jos et ole oikeutettu sotilasavustukseen. Yleinen asumistuki ei kuitenkaan kata kaikkia asumismenoja.

Ystävällisin terveisin
Hanna | asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi