"Noin" kolme kuukautta

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Akrson
Viestit:1
Liittynyt: 21 Maalis 2019, 12:06

"Noin" kolme kuukautta

Lukematon viesti Kirjoittaja Akrson » 21 Maalis 2019, 12:16

Hei,
"Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista."

Miten Kela määrittää tuon "noin"? Voiko asumistukeen saada ennakkopäätöksen ja vasta sitten tehdä vuokrasopimuksen mikäli aika kolmen ja neljän kuukauden välillä?
Miten ennakkopäätös haetaan?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1098
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: "Noin" kolme kuukautta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 22 Maalis 2019, 09:51

Hei Akrson!

Pääsääntöisesti Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselle asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Ennakkopäätöstä ei voi saada, vaan ratkaisu tehdään aina hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi