Väliaikainen asunto ja asumisavustus

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Intti2020

Väliaikainen asunto ja asumisavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Intti2020 » 06 Touko 2019, 23:19

Hei!

Muutin veljeni vuokra-asuntoon väliaikaisesti hänen ulkomailla reissaamisen/asumisen ajaksi ajalle 1.3.2019 - 31.7.2020. Teimme alivuokrasopimuksen minulle, veljeni säilyi asunnon päävuokralaisena. Armeijaan menen 08.07.2019 ja kotiutumispäiväni on näillä näkymin 18.06.2020. Olenko oikeutettu asumisavustukseen ja jos olen, niin miltä ajalta? Vaikuttaako veljeni tulot jotenkin mahdollisuuteeni saada asumisavustusta, sillä hän on asunnossa päävuokralaisena? (Lisätietona vielä, että muutan veljeni palatessa toiseen asuntoon. Tai jos en heti löydä uutta sopivaa vuokra-asuntoa, niin saatan muuttaa takaisin vanhemmilleni hetkeksi).

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1117
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Väliaikainen asunto ja asumisavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 07 Touko 2019, 09:45

Hei Intti2020!

Voit saada asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista, koska olet vuokrannut asunnon viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista eli sinun voidaan katsoa asuvan asunnossa vakinaisesti. Kela myöntää sotilasavustuksen palvelukseenastumispäivästä lukien, kuitenkin aikaisintaan hakemiskuukauden alusta. Kela maksaa sotilasavustusta sen kuukauden loppuun, jona asevelvollinen kotiutetaan tai palvelus keskeytyy vähintään 14 päivän ajaksi.

Sillä, että olet alivuokralainen ja veljesi on päävuokralainen, ei ole vaikutusta asumisavustuksen myöntämiseen. Veljesi tulot eivät vaikuta asumisavustukseen.

www.kela.fi/sotilasavustus-asumisavustus

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi