Asumistuki armeijan aikana, koronan tarttumisen vaara läheisiin

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Korona rassaa

Asumistuki armeijan aikana, koronan tarttumisen vaara läheisiin

Lukematon viesti Kirjoittaja Korona rassaa » 27 Huhti 2020, 12:56

Perheessämme on erittäin vakavasti sairas henkilö ja hänelle korona olisi kohtalokas . Poikamme lähtee heinäkuussa armeijaan ja on suuri todennäköisyys että hän tuo lomilla käydessään koronan kotiin. Jos poika muuttaisi nyt omaan asuntoon (jotta korona ei tarttuisi lomilla perheenjäseneen) niin saisiko hän vuokraan tukea vaikka tuo kolmen kuukauden asumisehto ei ehdi täyttyä? (siis että pitää asua vähintään kolme kuukautta omassa asunnossa ennen armeijan alkua jotta saa avustuksen)

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1330
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asumistuki armeijan aikana, koronan tarttumisen vaara läheisiin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 28 Huhti 2020, 15:39

Hei Korona rassaa!

Kuten tiesitkin, niin Kela voi maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Tähän liittyen ei ole tullut poikkeusohjeistusta koronan vuoksi. Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy. Poika voi hakea sotilasavustuksen asumisavustusta ja antaa selvityksen tilanteensa. Ennakkopäätöstä palstalla ei voida kuitenkaan antaa.

Jos sotilasavustukseen ei tule oikeutta, niin hän hakea yleistä asumistukea. Yleinen asumistuki on 80 % hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Summat kuntakohtaisten hyväksyttävien asumismenojen ylärajoista löydät täältä www.kela.fi/asunto-ja-asumismenot. Perusomavastuu määräytyy tulojen ja ruokakunnan aikuisten ja lasten lukumäärällä. Lisää perusomavastuusta www.kela.fi/perusomavastuu.

Arviota asumistuesta voit laskea Kelan laskurilla: www.kela.fi/laskurit.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi