sotilaspalvelu päättyy

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
timonen
Viestit:1
Liittynyt: 02 Kesä 2020, 11:17

sotilaspalvelu päättyy

Lukematon viesti Kirjoittaja timonen » 02 Kesä 2020, 11:24

Hei! Kahden viikon kuluttua palvelusaika päättyy ja olen vuokranut jo huoneen vanhempien talossa, koska ei muualta saisin (minulla ei ole mitään varaa siihen). Saanko Kelasta asumistuen koko kuukaudesta ja vakuus määrä rahana, vaikka palvelusaika loppuu kahden viikon jälkeen?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1330
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: sotilaspalvelu päättyy

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 03 Kesä 2020, 15:13

Hei timonen!

Jos muutat vanhempien luota toiseen, vanhemmalta vuokrattuun asuntoon, voit hakea siihen yleistä asumistukea (jos ette siis asu samassa asunnossa vanhempien kanssa). Arviota yleisen asumistuen määrästä voit laskea Kelan laskurilla www.kela.fi/laskurit.

Sotilasavustusta voi saada palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenoihin vain perustellusta syystä, esim. kun kyseessä on perheen perustaminen tai opiskelun aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla. Jos olet jo asunut itsenäisesti ja vaihdat asuntoa vanhemmalta vuokrattuun asuntoon, voit hakea sotilasavustusta viimeiselle palveluskuukaudelle.

Vuokravakuutta ei myönnetä sotilasavustuksena. Voit hakea tarvittaessa perustoimeentulotukea vuokravakuutta varten, www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet.

Ystävällisesti
Maarit | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi