Asepalvelus ja vuokra

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Siiri2001
Viestit:1
Liittynyt: 03 Kesä 2020, 13:08

Asepalvelus ja vuokra

Lukematon viesti Kirjoittaja Siiri2001 » 03 Kesä 2020, 13:21

Hei,

asevelvollinen on vuokralla vanhempiensa luona. Vuokrasopimus on tehty jo vuosi sitten ja vuokra maksettu kuukausittain. Toimeentulotuessa huomioidaan vuokra, joten miten asevelvollisuuden aikana katsotaan vanhempien luona asuvan vuokrakulut? Vai pitääkö tämän takia muuttaa muualle, jotta vuokraan saa avustusta?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1325
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asepalvelus ja vuokra

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 04 Kesä 2020, 10:49

Hei Siiri2001!

Yleensä tukea ei makseta, jos asuu vanhemman luona. Tässä tilanteessa oikeus voisi tulla, jos sinulla on ollut vuokrasopimus voimassa vähintään 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista ja voit todistaa sen, että olet maksanut vanhemmillesi vuokraa kuukausittain. Liitteeksi voi toimittaa esimerkiksi tiliotteen tai maksukuitit joista näkyy kuukausittainen vuokranmaksu. Ennakkopäätöstä en voi antaa, mutta neuvoisin sinua hakemaan tukea ja sen perusteella tutkitaan oikeus asumisavustukseen.

Huomioi myös jos harkitset muuttoa, että Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan, eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

www.kela.fi/sotilasavustus-asumisavustus

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi