Osasairauspäiväraha

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Kirjoittaja Mtk2019 12 Helmi 2019, 19:14
Muutama kysymys tästä osasairaspäivärahasta.
Palasin töihin tammikuun puolivälissä 2,5kk sairasloman jälkeen ja kävin töissä 4vko nyt taas 2vko sairaslomalla saman vaivan vuoksi. Työterveyslääkäri ehdotti kokeilemaan tätä osasairaspäivärahaa. Sitten pari kysymystä.

Kannattaako nyt tehdä ensin hakemus tästä osapäivärahasta kun on saatu työnantajan kanssa sovittua 60% työajasta ja jatkaa sairaslomaa siihen asti että päätös tulee ettei käy niin että anomus tulee hylättynä ja jään ilman korvausta.

Miten tämä tärkein eli raha.Työnantaja maksaa siis palkan työpäiviltä ja saan puolisairaspäivarahaa koko ajalta vai vaan päiviltä jolloin en töissä?
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 14 Helmi 2019, 11:53
Hei Mtk2019!

Osasairauspäiväraha voidaan myöntää sille ajalle, jolle sitä on haettu ja lääkäri on tehnyt B-lausunnon. Hakemus kannattaa tehdä heti, kun olet sopinut työnantajasi kanssa osa-aikatyön aloittamisesta, koska päätöksen saamiseen voi mennä useampi viikko. Voit halutessasi aloittaa työskentelyn osasairauspäivärahalla, vaikka et olisi vielä saanut Kelan päätöstä.

Kela maksaa osasairauspäivärahaa ns. kalenterin mustilta päiviltä eli maanantaista lauantaihin pois lukien arkipyhät. Jos työnantaja maksaa sinulle osa-aikatyön mukaista palkkaa, osasairauspäiväraha maksetaan sinulle itsellesi. Jos työnantaja maksaa osasairauspäivärahan ajalta kokoaikatyön palkkaa, osasairauspäiväraha maksetaan työnantajalle.

Hyvää ystävänpäivää!

Terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa