Kipsi ja kainalosauvat, taksimatkat ja muu apu/tuki?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Kirjoittaja Xelp 15 Touko 2019, 20:04
Hei! Yksin asuva opiskelija pulassa. Jalka kipsissä ja kainalosauvat, saako tukea taksimatkoihin esim. kauppa-asioinnissa ja opiskelupaikkaan kulkemisessa? Kela-taksi ilmeisesti vain lääkäriasiointiin ja silloinkin tarvitaan lääkärintodistus?
Mitä muuta pitäisi tietää? Lääkäri suositellut sairauslomaa, pitääkö sitä hakea, vaikka kesäopinnot juuri alkaneet ja siihen tuki?
Kirjoittaja Vieras 15 Touko 2019, 20:43
Kelataksia et tosiaan voi kauppa-asiointiin tai koulumatkoihin käyttää, mutta tiedustelisin kunnalta tilapäistä taksikorttia esim. vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuksiin. Tai vakuutusyhtiöstä, mikäli asia kuuluisi heille?

Sairauslomallehan sinun ei ole pakko jäädä, tai ainakaan minulle ei sairauslomaa ole kirjoitettu, jos olen kertonut, etten sitä halua.
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 16 Touko 2019, 13:21
Hei, Xelp!

Työkyvyttömällä opiskelijalla on oikeus saada sairauspäivärahaa ja opintoja voi suorittaa vähäisessä määrin myös sairauspäivärahalla.

Lyhytaikaisen sairauden vuoksi ei tarvitse siirtyä sairauspäivärahalle, vaan voit halutessasi nostaa opintotukea. Jos sairausloma jatkuu yli 2 kk, on tarkoituksenmukaista hakea sairauspäiväraha.

Kuljetusasiassa voit olla yhteydessä kotikuntaan. Kelataksia voit käyttää, kun matkustat julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon ja sinulla on terveydenhuollon todistus taksin käyttöä varten (SV 67, Todistus matkakorvausta varten).

www.kela.fi/sairauspaivaraha_opiskelijalle
www.kela.fi/taksimatkat

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa