Osasairauspäivärahan maksu?

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Sitruunapippuri

Osasairauspäivärahan maksu?

Lukematon viesti Kirjoittaja Sitruunapippuri » 20 Huhti 2021, 09:31

Hei!
Olen hakenut osasairauspäivärahaa reilu kuukausi sitten mutta käsittelyaika on toki pitkä eikä päätöstä ole tehty. Kysyisin sairauspäivärahan maksusta; tuleeko se maksuun erikseen mitään täyttämättä? Maksetaanko se kerran kuussa vai miten? Jos on haettu vaikka huhtikuun alusta, onko maksupäivä toukokuussa?
Ja onko niin että vuositulosta lasketusta keskitulosta sairauspäiväraha on joku prosentti ja tästä sitten se osa eli minulla 40% maksetaan?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:11353
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osasairauspäivärahan maksu?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 21 Huhti 2021, 10:06

Hei, Sitruunapippuri!

Sairauspäiväraha maksetaan jälkikäteen maksukausittain. Ensimmäinen erä maksetaan 6 arkipäivän ja seuraava 25 päivän jälkeen. Kelan asiointipalvelusta näet sairauspäivärahan seuraavan maksupäivän. Sairauspäiväraha määräytyy vuositulon perusteella. Vuositulo lasketaan 12 kalenterikuukauden tarkastelujaksolta, joka edeltää työkyvyttömyyden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Osasairauspäivärahan määrä on puolet sairauspäivärahasta. Voit lukea lisää sairauspäivärahan laskukaavasta, www.kela.fi/sairauspaivaraha-laskukaava.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä sairastamisen asiakaspalveluumme, jolloin voitaisiin tarkistella osasairauspäiväraha hakemuksesi tilannetta.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi