Kelan vastuu

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
1957
Viestit:15
Liittynyt: 01 Tammi 2017, 23:15

Re: Kelan vastuu

Lukematon viesti Kirjoittaja 1957 » 06 Touko 2019, 16:00

Niin neuvotte , mutta sieltä ei kukaan vastaa, vaikka ei olisi ruuhkaakaan, että sellaista palautetta, soittaisin minäkin jos joku sieltä vastaisi !!

Avatar
Lawetorder

Re: Kelan vastuu

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 06 Touko 2019, 22:47

1957 kirjoitti:Niin neuvotte , mutta sieltä ei kukaan vastaa, vaikka ei olisi ruuhkaakaan, että sellaista palautetta, soittaisin minäkin jos joku sieltä vastaisi !!
Kelan antaman LAITTOMAN 'PORTTIKIELLON" palstalle jolla ei ole nimettyä päätoimittajaa palaa Lawetorder valaisemaan kelan kieroutta.

HAASTAKAA KELA OIKEUTEEN RIKOKSISTAAN JA LAITTOMUUKSISTAAN.

Yksi on perustuslain 118§ jossa yksiselitteisesti sanotaan näin: "118 §
Vastuu virkatoimista

Virkamies vastaa virkatoimiensa lainmukaisuudesta. Hän on myös vastuussa sellaisesta monijäsenisen toimielimen päätöksestä, jota hän on toimielimen jäsenenä kannattanut.

Esittelijä on vastuussa siitä, mitä hänen esittelystään on päätetty, jollei hän ole jättänyt päätökseen eriävää mielipidettään.

Jokaisella, joka on kärsinyt oikeudenloukkauksen tai vahinkoa virkamiehen tai ----->>muun julkista tehtävää hoitavan henkilön<<----- ----->lainvastaisen toimenpiteen tai laiminlyönnin vuoksi<----, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingonkorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla (vahingonkorvauslaki, muttei koske julkisoikeutta, hallintolaki?) säädetään. Tässä tarkoitettua syyteoikeutta ei kuitenkaan ole, jos syyte on perustuslain mukaan käsiteltävä valtakunnanoikeudessa (kansanedustaja, ministerivastuu). (4.11.2011/1112)"

Periaatteessa minulla olisi oikeus myöskin vetää kela näistä 'porttikielloista' julkiselle palstalle.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:8582
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kelan vastuu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Touko 2019, 13:24

Hei 1957!

Puhelinpalvelussa on välillä ruuhkaa, mutta kannattaa kuitenkin jatkaa jonottamista, eikä katkaista puhelua. Uusi soittoyritys vie nimittäin sinut takaisin jonon perälle. Puhelinpalveluun on myös mahdollista varata aika, jolloin Kelasta soitetaan sinulle sovittuna ajankohtana. Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen löytyvät täältä: www.kela.fi/ajanvaraus.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi