sairastelu ja irtisanoutuminen

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Lootus
Viestit:1
Liittynyt: 14 Touko 2019, 13:31

sairastelu ja irtisanoutuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Lootus » 14 Touko 2019, 13:37

Hei, olkapääni vuoksi on tullut melko paljon sairauspäiviä, olkapäävamma alunperin työtapaturma joka sattui toukokuussa 2018, tämän jälkeen työssäoloa ja sairauspäiviä vaihtelevasti. Tällä hetkellä olen sairauspäivillä ja jatkossa myös sairauspäiviä tulossa kunnes käsi on kunnossa, odotan leikkausta kolmen kuukauden sisällä. Nyt tilanne muuttunut siten, että olen uuden miesystäväni kanssa muuttamassa yhteen hänen luokse ja hän asuu 400 km päässä. Kuinka ja missä vaiheessa irtisanon itseni toistaiseksi voimassaolevasta työsopimuksesta joka on jatkunut 01/2016 lähtien ja kuinka paljon irtisanomisaika on. Miten vaikuttaa tulevaan mm. tuleeko karenssia tms mitä pitää ottaa huomioon. Kiitos vastauksestanne.

Avatar
Vieras

Re: sairastelu ja irtisanoutuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Touko 2019, 22:45

Älä nyt hyvä ihminen irtisanoudu etenkään jos kyse on työtapaturmasta. Työnantajalla on velvoitteita sua kohtaan esim. Korvausta vammasta on maksettava. Tarkista ihmeessä pikaisesti, edellyttääkö korvauksen saaminen voimassa olevaa työsuhdetta.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10075
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: sairastelu ja irtisanoutuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 15 Touko 2019, 10:14

Hei Lootus!

Neuvoisin sinua selvittämään työnantajaltasi, työpaikkasi luottamusmieheltä tai ammattiliitostasi, missä vaiheessa sinun tulee jättää irtisanomisilmoitus ja miten pitkä irtisanomisaika on. Karenssista voit tiedustella TE-palveluista. Kuten nimimerkki Vieras on jo neuvonut, kannattaa selvittää myös vakuutusyhtiöstä, onko irtisanoutumisella vaikutusta työnantajan vakuutusyhtiön maksamiin korvauksiin.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi